Onderdeel van VERGOUWE SERVICE

Routers die o.a. geschikt zijn voor verbindingen van VERGOUWE-ICT.EU

De Draytek Vigor 2926 is de ideale dual-WAN Gigabit router voor het MKB en kan tot 50 VPN-tunnels opzetten, waarvan 25 SSL VPN. De Draytek Vigor 2926 beschikt naast 2 Gigabit WAN-poorten over 4 Gigabit LAN-poorten en 2 USB-poorten. De installatie en het beheer van de router zijn eenvoudig.

Specificaties:

 • Snelle doorvoer, geschikt voor alle breedbandbehoeften
 • 4 Gigabit LAN-poorten
 • 2 Gigabit WAN-poorten
 • 2 USB-poorten voor een 3G/4G dongel, printer of opslag
 • Ingebouwde object-based firewall
 • Inbound en outbound load balancing
 • Poort-based en tag-based VLAN (802.1q)
 • 50 gelijktijdige VPN-tunnels, waarvan 25 SSL VPN
 • Contentfiltering mogelijkheden (Commtouch)
 • Draytek webinterface voor eenvoudige installatie en beheer
 • 19” rackmountable (met extra rackmount kit, niet meegeleverd
 • 4 externe antennes

De Draytek Vigor 2862ac is een draadloos VDSL2 modem met 4 gigabit LAN poorten en een ingebouwde firewall. De Draytek Vigor 2862ac kan zowel voor analoge ADSL als voor VDSL gebruikt worden en ondersteunt 3G of 4G dongles als extra backup via de USB aansluiting. 

Eigenschappen Draytek Vigor 2862ac-A

802.11ac Wave 2 WiFi (2,4 GHz en 5 GHz)
Gecombineerde doorvoersnelheid: 1,7 Gbps
Geschikt voor analoge ADSL2+ en VDSL2 verbinding
Ingebouwde firewall en VPN-mogelijkheden
Ondersteunt tot 32 IPsec VPN-tunnels en OpenVPN
4x Gigabit LAN, 1x Gigabit WAN en 2x USB 2.0
Load balancing met fail-over techniek
Dual-WAN mogelijkheid voor 2 internetverbindingen
3G/4G dongle backup via USB-poorten

Professionele VDSL2 modem met beveiliging
De Draytek Vigor 2862ac is een professionele ADSL2+/VDSL2 router met ingebouwde firewall die zorgt voor een snelle en veilige internetverbinding. Het apparaat ondersteunt 802.11ac Wave 2 WiFi met snelheden tot 1,7 Gbps. Op de 4 Gigabit LAN poorten kunt u bekabelde netwerkapparaten aansluiten en er is ook een Gigabit WAN-poort aanwezig voor een tweede (back-up) internetverbinding. Wilt u over een derde internetverbinding beschikken? Sluit dan een 3G of 4G dongel aan op een van de twee USB-poorten. Dankzij de failover-functie schakelt de router automatisch over naar de tweede of derde verbinding als de primaire verbinding wegvalt. 

Dit model is geschikt voor analoge ADSL2+ en VDSL2 verbindingen.

Ingebouwde firewall
In de Draytek Vigor 2862ac zit een uitgebreide firewall met onder andere Stateful Packet Inspection en DDoS bescherming. Schadelijke data worden tijdig gedetecteerd en onderschept voordat ze uw computer binnendringen. En wanneer een DoS aanval wordt gedecteerd zal de firewall automatisch het verkeer met de aanvaller blokkeren. Daarnaast kunt u content filtering toepassen om schadelijke of aanstootgevende websites te blokkeren op basis van opgegeven URL's of zoekwoorden.

VLAN ondersteuning
Met de VLAN functionaliteit van de Draytek V2862ac kunt u aparte subnetten aanmaken voor specifieke gebruikers, denk bijvoorbeeld aan een gastennetwerk voor bezoekers. Deze kunt u doorsturen naar een speciale inlogpagina, waar ze zich kunnen aanmelden voordat zij toegang krijgen tot internet. Deze inlogpagina is te customizen zodat de layout en vormgeving aansluiten bij uw bedrijf.

VPN-netwerk
De Draytek Vigor 2862ac is uitgerust met een geïntegreerde VPN-server om VPN-tunnels te creëren naar uw netwerk. Dit houdt in dat op afstand een veilige verbinding met uw netwerk kan worden gemaakt. Zo kan een thuiswerker bijvoorbeeld vanaf huis het bedrijfsnetwerk benaderen en krijgt hij toegang tot alle servers en documenten. Deze router ondersteunt maximaal 32 gelijktijdige VPN-tunnels.

AP Management via web interface
Via de web interface van de Draytek Vigor 2862ac kunt u uw netwerk centraal beheren, ook wanneer u gebruikmaakt van meerdere Draytek access points. Met de functie AP management is het mogelijk om de status van maximaal 30 access points te bekijken en instellingen te wijzigen. Ook kunt u via de interface o.a. zien welke clients verbonden zijn en hoeveel bandbreedte ze verbruiken.